It giet oan!

Op 11 juny krigen wy it folgjende berjocht fan de Ferdivedaasje:

“Toneelseizoen Jubbega gaat door!

De toneelverenigingen in Jubbega staan te trappelen om weer te kunnen beginnen na een moeilijke coronaperiode met hun uitvoeringen dit jaar. Na het sluiten van het dorpscafé met toneelpodium is er hard gewerkt achter de schermen door het bestuur van MFG de Kompenije en de St. Ferdivedaasje (koepel 4 toneelverenigingen, zangkoor en openluchtspel)
Het bestuur is dan ook heel blij om te kunnen melden dat er eind dit jaar bij de start van het toneelseizoen 2021/2022 een toneel/podium voorziening klaar staat voor de toneelverengingen in MFG De Kompenije.
Hierbij gaat ook onze dank uit naar de fantastische inzet van het bestuur MFG de Kompenije, sponsors en de belangrijke ondersteuning van vele organisaties.
Dit is een boppeslach voor het toneel en culturele leven van Jubbega-Hoornsterzwaag en wijde omgeving.
Na de zomervakantie zal er hard gewerkt gaan worden om dit alles tijdig klaar te hebben. Er zal nog veel werk verricht worden door vele vrijwilligers. Tegelijk is dit de start naar en permanente toneel/theater voorziening in MFG de Kompenije. Deze eerste keer in het MFG zal het allemaal misschien nog niet helemaal perfect zijn maar we gaan weer beginnen.
De afspraken met MFG de Kompenije door de toneel verenigingen worden op moment van schrijven gemaakt en wij gaan uit van weer een prachtig seizoen. Vanzelfsprekend zullen de ontwikkelingen betreffende de corona maatregelen op de voet worden gevolgd.
Alle toneelverenigingen Jubbega en Hoornsterzwaag hopen straks weer vele toeschouwers te mogen verwelkomen in de nieuwe theater/toneel zaal in de Kompenije.”